Efectul de piramida


Gradul redus de reproductibilitate a unor experimentari efectuate in interiorul unor modele ce reproduc la scara piramida lui Keops, dublat de diversitatea deosebita a influentelor acestor forme asupra evolutiei unor sisteme vii sau nevii, a polarizat atentia oamenilor de stiinta in jurul intrebarii: exista sau nu efectul de piramida?

Ideea ca forma piramidei genereaza o energie necunoscuta si inexplicabila nu este noua. De fapt, in "Cartea Egipteana a mortii" se afirma ca sufletul fiecarei fiinte este trezit de puterea sau altfel spus de energia piramidei. In ziua de astazi se stie ca folosirea piramidei ca loc de meditatie stimuleaza si dezvolta puterile psihice. Se afirma ca puterea piramidei este maxima atunci cand cel care intra in campul ei de influenta se aseaza cu fata spre nord.

Experientele celor care au folosit piramida cuprind o gama larga de impresii si trairi. Unii relateaza ca in timp ce se aflau in interiorul piramidei au primit raspunsuri sau au avut viziuni, ca o reactie la anumite intrebari sau probleme cu care se confruntau. Altii pretind ca in timpul sederii in piramida se simt doar senini si in armonie cu fortele cosmice, altii spun ca abia dupa ce au iesit din piramida perceptiile si impresiile subtile au patruns in constiinta lor. Multi cred ca in piramida exista o energie puternica care in timpul sedintelor de meditatie curata canalele psihice care ar putea fi blocate.

Laboratorul E.S.P., o organizatie de cercetare din Los Angeles, California, face experiente in care forma piramidei e folosita ca un incubator al formelor-gand. Directorul organizatiei, Al Manning, explica faptul ca forma piramidei functioneaza ca un amplificator care intareste forta rugaciunii si intareste credinta spirituala.

La sediul laboratorului E.S.P. au fost construite doua piramide cu inaltimea de 1,82 m, respectiv de 2,43 m. Un purtator de cuvant pretinde ca au descoperit ca piramida are anumite "chakras" foarte asemanatoare cu centrii subtili (chakras) ai corpului omenesc. Se presupune ca energiile cele mai binefacatoare din interiorul piramidei sunt concentrate in asa numitul centru al inimii.

Un mare numar de persoane care folosesc regulat piramida afirma ca au experimentat o reducere a stress-ului, altii pretind ca au atins o mare incarcatura de energie psihica, le revin amintiri, vad reincarnari trecute, au viziuni, au vise initiatice, vad culori de o frumusete de nedescris, sau aud "muzica sferelor". Altii sustin ca atunci cand sunt in piramida primesc intelepciune si inspiratie din planuri superioare.

Cei ce mediteaza in piramida pretind ca cele mai bune rezultate se obtin sezand cu spatele drept, astfel incat chakra-ele superioare (centrii subtili de forta) sa fie plasate la o treime din inaltimea piramidei, masurata de la baza.

Astfel de experimente se realizeaza si in piramidele tamaduitoare de la Cheia. Piramidele de la Cheia, ridicate in curtea unui localnic, au efect tamaduitor pentru foarte multi dintre cei care ii trec pragul. Cel putin asa sustine Gheorghe Ionescu, cel care le-a ridicat, dar si multe persoane care au trait experienta vindecarii pe propria lor piele. In scurt timp curtea prahoveanului a devenit neincapatoare. "Vin oameni din toate colturile tarii sa se trateze. Unii sufera de cancer, altii de leucemie, diabet, tumori si chisturi ovariene. In piramida s-au tratat persoane care sufereau de afectiuni ale vederii, circulatorii, ciroza, diabet, spondiloza."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

PUBLICITATE