Geometria sacra - Cele 5 solide Platonice.

Geometria sacra nu este sinonima cu configurarea unor linii pe o suprafata plana, ci reprezinta structura morfogenetica care se afla la baza realitatii si a matematicii. Cei mai multi fizicieni si matematicieni moderni considera ca numerele reprezinta limbajul realitatii, adevarul este insa ca formele sunt cele care genereaza toate legile fizicii.

Geometria sacra reflecta miscarea Spiritului in vid, fiind un adevarat "ghid" al miscarilor necesare pentru a ajunge la un punct initial la lumea tridimensionala. Daca dintr-un punct oarecare (considerat punctul de plecare a Spiritului in vid), se incepe miscarea, singurele directii in care se poate deplasa Spiritul sunt in sus, in jos, inainte, inapoi, la stanga, la dreapta. Cele sase directii pot fi conectate initital intr-un patrat, apoi intr-o piramida si inca o piramida, ceea ce da nastere la un octahedron (un corp geometric cu 8 fete trianghiulare, 6 colturi si 12 margini). Prin miscarea de rotatie a octahedronului ia nastere o sfera. Daca sfera astfel formata incepe sa execute aceeasi miscare dupa cele 6 axe initiale (in sus, in jos, inainte, inapoi, la stanga, la dreapta), in final iau nastere 6 sfere interconectate, plus o a 7-a sfera la mijloc. Prin miscarea de rotatie a celor 7 sfere incep sa ia nastere obiectele tridimensionale. Urmeaza alte etape intermediare, foarte importante de altfel (formarea "florii vietii", etc.), dar a caror descriere nu-si gaseste locul in articolul de fata. Cert este ca in final rezulta cubul Metatron care incorporeaza cele 5 solide platonice (numite astfel dupa Platon): tetraedul sau tetrahedronul, cubul sau hexahedronul, octaedrul sau octahedronul, icosaedrul sau icosahedronul si dodecaedrul sau dodecahedronul. Pitagora este cel care le-a descris cu 200 de ani inainte de Platon, numindu-le "solide perfecte", iar Pitagora le-a preluat de la egipteni.Cubul metatron


Cele 5 solide platonice sunt baza lumii materiale. Nu exista practic nimic in Universul material, care sa incorporeze altceva decat cele 5 solide Platonice. Atomii sunt sfere constituite dintr-un centru in jurul caruia norul electronic se misca cu 9/10 din viteza luminii. In diferite cristale, atomii se aliniaza in linie dreapta, in triunghi, intr-un tetrahedron, un octahedron, un icosahedron sau un dodecahedron:Cele 5 solide platonice0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

PUBLICITATE