Adevarata noastra identitate

Caci uite,vremurile acele,
De au fost amarnice si grele
Dar inimi drepte, credincioase,
Vin bun si Cantece frumoase
Erau pe vremurile acele
Pe semne Pronia cereasca
-Voind ca sa ma pedepseasca
Mi-a daruit pedeapsa–n zile
Din cantece azi n-ai ce-alege
Nici vinul nu e vin in lege
Nici inimi nu mai sunt, nepoate.

- Octavian Goga -

O teză falsă – demult şi interesat indusă din afară şi sprijinită, la noi, întreţinută, fortificată prin „cai troieni“ sau agenţi „în soldă“ recrutaţi „la faţa locului“ – ne-a aruncat ştiinţa istorică, în ceea ce priveşte originea poporului nostru, într-o „derivă“ din care nici azi nu s-a revenit la normal. Urmarea? Transformarea unui întreg popor, prin insistenţe academice, prin politici „educaţionale“, prin mass-media – într-un vinovat fără vină într-o problemă esenţială: necunoaşterea şi nerecunoaşterea strămoşilor autentici, – traco-geto-dacii. Este vorba despre aşa-zisa teză a „romanizării“ autohtonilor din întregul spaţiu al Daciei, atât în spaţiul cucerit de Roma imperială, cât şi … „la distanţă“, în întregul spaţiu rămas necucerit. Aceasta este susţinută şi azi, atât împotriva evidenţei din izvoarele istorice, a interpretării lor profesionale, cât şi împotriva logicii istorice, de către „ştiinţifici“ai Academiei, ai institutelor, facultăţilor şi muzeelor de profil, cât şi prin politicile şcolare, educaţionale ale guvernelor.

Totodată, ignorându-se adevărul ştiinţific elementar după care civilizaţia a fost şi este creaţia exclusivă a naţiunilor, s-a scris – şi eroarea se perpetuează („perseverare, diabolicum!“) – despre rolul civilizator al Imperiului cuceritor şi jefuitor care, în plus (şi foarte grav!), cucerind o parte a Daciei şi desfiinţând totuşi puternicul regat condus de Decebal, a comis una din cele mai mari erori ale Antichităţii, cu consecinţe care nu şi-au epuizat nocivitatea nici până azi.

Dacologica este un blog de informatie culturala cu caracter alternativ, creat in cadrul unui proiect experimental rezultat din colaborarea dintre ARP – ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU si ASOCIATIA SCRIITORILOR CRESTINI DIN ROMANIA . Cuprinde studii , puncte de vedere si ipoteze in tema istoriei stravechi a regiunii carpato-danubiene propuse de autori din toata lumea. Contine stiri, studii sau rezultate diverse obtinute prin investigatii pluridisciplinare (imbratisand cu precadere teme, personalitati si subiecte evitate de presa oficiala), opinii mai putin sau deloc cunoscute prin dezbaterile organizate intre ” figurile noului monopol ” al informatiei si istoriografiei, propuneri de examinari si de studiu tematic ce nu patrund la suprafata vietii publice din cauza ignorantei sau rea-credintei, puncte de vedere noi avand caracter de ipoteza sau de examen de laborator.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

PUBLICITATE