ESP - perceptia extra-senzoriala

Exista mai multe Zone principale de receptie psihica, si mai multe Simturi psihice. Cunoscandu-le, deci stiind si acceptand validitatea lor, fiecare va putea desigur sa si le puna in functiune fara sa se sperie.


1. "Simtirea" Psihica
Este simtul cel mai aproape de experienta fizica, si punctul sau de receptie se afla in zona diafragmei, a plexului solar. Zona plexului solar este locul de manifestare a emotiilor si creativitatii, si se crede ca aici se intalneste lumea fizica si lumea spirituala. Aici sunt multe terminale nervoase, si ce se recepteaza aici sunt senzatii instinctuale, uneori intovarasite de senzatii fizice ca ameteala, discomfort fara sa stim de ce, durere de stomac, spasme sau teama, care "prevestesc" de obicei ceva neplacut. De multe ori se pot auzi femei de la tara spunand "am avut toata ziua asa...o inima rea..." dar nu era vorba de "inima", ci de o senzatie psihica primara in acest centru.
Pentru cei cu Simtirea Psihica dezvoltata, corpul fizic in intregime functioneaza ca o antena. Ei se trezesc dimineata cu senzatia ca va fi o zi minunata, si tot ei "simt" ca este ceva in neregula, simt instinctiv un pericol sau o situatie neplacuta. Toate aceste "instincte" nu sunt decat impresii psihice, adunate din campul energetic care ne inconjoara.
Profilul personalitatii unei persoane dotate cu Simtire psihica dezvoltata arata cam asa:
- sunt interesati de alte persoane
- simt cu usurinta cand alte persoane au probleme, si incearca sa ajute
- au incredere in acest simt care le este caracteristic
- nu se preocupa prea mult de limite de timp, si sunt in general persoane care intarzie la diverse activitati
- sunt atenti cu sentimentele celor din jur, dar asteapta sa fie tratati la fel, si dezamagirea lor este mare cand altii nu manifesta aceeasi sensibilitate

Fiind empatici, trebuie sa se protejeze bine de poluarea psihica din mediul inconjurator, pentru ca orice tensiune, anxietate, deprimare manifestata de altii ii loveste direct si ii face sa sufere enorm. Privindu-i cu atentie vezi cum isi protejeaza instinctiv cu bratele incrucisate sau cu mainile zona plexului solar, sau cum se ascund in spatele unui birou; o forma de protectie mentala este aducerea in imagine in fata plexului solar a unui disc - scut.

2. Intuitia psihica sau "cunoasterea" este un simt foarte efemer, si apare in interiorul nostru ca o senzatia de "cunoastere" aparent fara un motiv definit, sau stimul exterior. Pur si simplu "stii", si daca cineva iti cere sa demonstrezi sau sa explici de ce, n-ai cum s-o faci, pentru ca nu tine de "explicabil" in limbaj conventional. Centrul de receptie este in crestetul capului; putem sa ne imaginam ceva ca o palnie cu partea ingusta in Corpus Callosum, grupul de terminatii nervoase care fac legatura dintre cele doua emisfere cerebrale. Ca sa accesam intuitia psihica, nu avem decat sa ne indreptam atentia in "sus" prin crestetul capului, si cand acest centru se deschide putem sa cunoastem ce va spune o persoana inainte de a deschide gura, sau putem sa cunoastem rezultatul unei situatii inainte chiar ca evenimentul sa se intample.
*Lucrurile nu sunt decat in stadiu de posibilitate inainte de a se intampla, deci anumite lucruri neplacute se pot chiar evita in acest chip.

3. Auzul Psihic
Isi are centrul de o parte si de alta a capului, putin deasupra urechilor, in zona lobilor temporali. Acolo este zona sistemului nervos central care se asociaza cel mai mult cu procesarea sunetelor, cu simtul auzului. In minte pot sa ne rasune cuvinte, fraze, fragmente de cantece sau de dialog interior, ca si cum am asculta prin niste casti stereo. Prin exercitiu, ca la un aparat de radio, se pot receptiona frecvente care ne intereseaza si cu care rezonam.

4. Viziunea Psihica
Centrul viziunii psihice este usor de gasit: daca inchidem ochii observam ca ochii se indreapta cu irisul in sus, catre frunte, in directia "celui de al treilea ochi".

Sunt doua tipuri de viziune psihica.

Una este viziunea prin care se poate vedea campul auric, campul de energie psihica care ne inconjoara pe fiecare in parte. Atunci cand observi si interpretezi aura unei persoane, efectiv ai in fata o "radiografie" a personalitatii, motivelor, intentiilor persoanei respective. Animalele, mai ales pisicile, vad aurele si se feresc de persoane cu aura deranjata.

Al doilea tip de viziune psihica este cel numit "clarviziune", in care iti apar in minte simboluri, imagini, ca si cum le-ai viziona pe un ecran de televiziune. Este un simt greu de apreciat pana te obisnuiesti cu el, pentru ca iti aduce in minte imagini despre care nu stii nimic, dar care apar ca raspuns la intrebari pe care ti le pui tu insuti.

5). Niste simturi psihice despre care mai putini discuta sunt simtul mirosului, simtul gustului, kinestezia, care vin ca impresii psihice, si ofera informatii la distanta despre anumite locuri, obiecte sau persoane.

Ideea de a comunica o durere este posibila, si orice vindecator probabil ca o cunoaste in mod direct de la pacientii sai; nu se recomanda necunoscatorilor pentru ca ea implica si adoptarea unor masuri de protectie si purificare ulterioara, altfel simptomele pot ramane o perioada in corpul persoanei empatice care a receptionat-o.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

PUBLICITATE