Mesaje de iubire

Text si foto: Amalia Ripea

Mariana Dinu, sufera inca din copilarie de o boala grava (poliomelita), care nu-i permite sa tina in mana nici macar un pahar cu apa! Dar poate tine, in schimb, o penseta, cu ajutorul careia realizeaza felicitari si tablori care au taiat rasuflarea oricui a avut ocazia sa le vada.

Mariana Dinu lucrează, creează tot timpul. În ciuda aparenţelor, doamna Mariana Dinu este una dintre cele mai active, mai tonice şi mai lucide persoane din câte mi-a fost dat să cunosc. De dimineaţa până seara, anotimp după anotimp, an după an, peste vârste şi timp, doamna Mariana Dinu citeşte, traduce din limba bulgară, scrie poezie şi, mai ales, gândindu-se la nevoile de comunicare şi de afecţiune ale semenilor săi, confecţionează felicitări, adevărate japonezerii: flori uscate şi delicat „desenate” pe bucăţi de carton, cu penseta.

Dansa ştie foarte bine că toţi dorim să primim, din când în când măcar, flori. Nu m-am putut abţine să nu mă întreb, în sinea mea: ea o primi? Acestei femei harnice, nedoborâte, i-o trimite cineva, vreodată, flori, felicitări, poate chiar dintre cele realizate tocmai de ea? Cu un telefon şi un laptop în permanenţă la îndemână, doamna Mariana Dinu se află neîncetat „în reţea” cu lumea, căreia îi „redactează”, neclintit şi cu duioşie, mesajele de iubire.


Ii puteti urmari lucrarile accesand link-urile de mai jos:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

PUBLICITATE