Si adevarul te va eliberaDacă tu, cititorule, te vei lepăda de toate vechile tale credinţe într-un Dumnezeu separat de tine şi-ţi vei revendica dumnezeirea ca fiind conştienţa ta de a fi – aşa cum Iisus şi profeţii au făcut –, îţi vei transforma lumea realizând că, „Eu şi Tatăl Meu Una suntem” [Ioan 10:30]. Această afirmaţie, „Eu şi Tatăl Meu una suntem, dar Tatăl este mai mare decât Mine” [Ioan 14:28] pare năucitoare – dar, de e interpretată în lumina a ceea ce tocmai am spus referitor la identitatea lui Dumnezeu, o vei găsi revelatoare. Conştienţa, fiind Dumnezeu, este ca „Tatăl”. Ceea ce eşti tu conştient a fi este „Fiul”, care aduce mărturie „Tatălui” Său. Este precum creatorul şi creaţia. Creatorul e mereu mai presus decât creaţia, concepţia sa, dar rămân, totuşi, mereu, una. De pildă, înainte de a fi conştient că eşti om, eşti mai întâi conştient că eşti. Că exişti. Apoi devii conştient că eşti om. Totuşi, rămâi ca şi creator, mai presus de creaţia ta – omul.

Iisus a descoperit acest măreţ adevăr şi s-a declarat pe Sine ca fiind una cu Dumnezeu – nu cu un Dumnezeu pe care l-a născocit omul. Pentru că El nu a recunoscut niciodată un asemenea Dumnezeu. A spus, „De va veni vreodată careva, spunând, ‘Priveşte aici sau dincolo’, crezare să nu-i dai, fiindcă împărăţia lui Dumnezeu e înlăuntrul tău” [„Şi nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru”, Luca 17:21; „Şi vor zice vouă: Iată este acolo; iată, aici; nu vă duceţi şi nu vă luaţi după ei”, Luca 17:23]. Paradisul e înlăuntrul tău. Astfel, când s-a consemnat că „S-a dus la Tatăl Său” [„S-a înălţat la cer”, Marcu 16:19, Luca 24:51], ţi se spune că s-a înălţat în conştiinţă până la nivelul la care era conştient, transcendând astfel limitările concepţiei Sale de Sine curente, numită „Iisus”.

Fragment din: La porunca ta - Neville Goddart

Cunoasterea adevarului incepe prin cunoasterea de sine. Cunoaste-te pe tine insuti si vei fi liber!

1 comentarii:

  1. Asta este defapt rolul si cuvantul lui Iisus, el a meditat si inteles asupra adevarului fata realitatea inconjuratoare, si a facut tot posibilul sa o dezvaluie tuturor, prin dovezi(minuni). Dece religiile au contorsionat astea prin "el e fiul lui Dumnezeu, doar el a facut minuni", de ce au contorsionat cuvantul Lui care zicea concret "crezi tu ca te ve vindeca?" "credinta ta te-a vindecat"?
    poate raspunde cineva de ce? si ce rol a avut inchizitia in evolutia noastra?

    RăspundețiȘtergere

 

PUBLICITATE